Pentutapaaminen Puuhiksessa

H-pentueen Hani, Helka, Pokka, Vati, Rölli, Oiva, Torsti ja Ukko omistajineen sekä Ella-äti ja Bono-iskä omistajineen Puuhiksen terassin portailla.

H-pentueen pentutapaaminen Puuhiksessa 22.8-24.8 2014

H-pentue oli kutsuttu Puuhikseen pentutapaamiseen.

Kutsuttu oli 8 pentua, kun 9. pentu jo asui luonamme Puuhamaassa. Paikalle saapui riemastuttavan moni, ainoastaan Uki omistajineen Kerimäeltä estyi saapumasta paikalle.

Koko viikonlopun aikana paikalla oli 8 pentua, 2 lasta, 16 aikuista, Ella-emä ja Bono-iskä. Tarhassa vielä koiruutemme Romppu ja Fiia. Joten Puuhamaassa oli ELÄMÄÄ😀.

PERJANTAI

Pennut saapuivat tasaisesti paikalle: Vati Vihdistä, Oiva Suonenjoelta, Torsti Lempäälästä, Rölli Hyvinkäältä, Helka Tuusulasta, Pokka Vantaalta ja Hani olikin jo paikalla🙂.

Voi sitä suihketta, murinaa, ärinää, pärinää ja rymistelyä, kun 7 mustaruskeaa temmeltää pitkin Puuhiksen nurmikenttää... välillä vauhtia hakien terassilta. Omaa tahtoakin riitti sen verran, että ajottain täytyi laittaa sisarukset jäähylle... ja kuinka ollakaan... tytöt olivat enemmän kuumakalleja kuin pojat...🤩.

Jokaiselle omistajalle löytyi yöpymispaikka ja kun kotiutuminen oli tapahtunut, olikin vuorossa vapaamuotoista oleskelua ja jutustelua juomien parissa. Jokainen kertoili kuulumisiaan ja sai kysellä mieltä askarruttavista asioista, joita on kotona tullut vastaan pennun kotiutumisen jälkeen.

Rantasauna lämpesi miesten voimin ja he kantoivat veden saunaan, kun vesipumppu sanoi sopivasti sopimuksensa irti🤨...ja isännän selkäkin siinä samalla. Onneksi yhteistuumin vastoinkäymisistä selvittiin🙂.

Saunomisen jälkeen nautittiin Jarno grillimestarin grilliruuasta... ja hyvältä se maistuikin. Ilta joutui ihan huomaamatta puolen yön paremmalle puolelle ja hiljalleen jokainen vuorollaan päätyi vällyjen alle unimatin höyhensaarille katselemaan unien luomaa tarinaa🤩.

LAUANTAI

Aamun sarastaessa, valmistui aamupala. Hiljakseen jokainen vuorollaan saapui nauttimaan pöydän antimista. Myös Ukko omistajineen Hämeenlinnasta saapui paikalle. Aamupalan jälkeen vapaata oleskelua, kun odottelimme malttamattomana kunniavierastamme. Ja vihdoin saapui Bono-iskä omistajineen paikalle.

Ja voi sitä hämmästyksen ja riemun määrää, kun läsnäolijat ihmettelivät Bonon suuruutta... niin kokonsa kuin luonteensakin suuruutta🤩. Hämmästelyn jälkeen siirryimme sisätiloihin olohuoneen puolelle kuuntelemaan Rottweileryhdistyksen pennunomistajan kurssia, jota Jarno luennoi. Lea Ylisuvanto oli lupautunut pitämään tiivistelmän luonnetestistä. Mukavasti kaikki osallistuivat keskustellen ja kysellen mieltä askarruttavista asioista.

Siinä sitten muutama tunti vierähti ihan siivillä, välillä kahvia hörpätem ja happihyppelyllä käyden. Luennon aikana valmistui lihapullat ja perunamuussi. Ja kyllähän ruoka maistu luennon jälkeen🙂...

Ruuan jälkeen miehet yhteistuumin lämmittivät rantasaunan. Illan suussa Bono-iskä, Ukko Hämeenlinnasta, Torsti Lempäälästä ja Vati Vihdistä suunnistivat kohti kotiaan. Siinä sitten halittiin, kiiteltiin ja jälleennäkemisen toivotukset toivoteltiin, pennuille hali lipaukset😘.

Nopeasti se ilta vierähtikin saunoen, uiden, jutustellen ja grillaten. Joillakin vähän pidempään, jotkut taasen ajoissa nukkumaan.

SUNNUNTAI

Aamu sarasti pilvisenä, silti pirteänä valmistui aamupala, jonka jälkeen Oiva aloitti kotimatkansa kohti Suonenjokea.

Kaikilla halukkailla oli mahdollisuus lähteä hakumetsälle tutustumaan haun saloihin. Kaikki jäljelle jääneet halusivat ja valmistautuivat innokkaasti hakumetsälle.

Aurinko pilkisteli mukavasti pilvenlomasta ja näytti tulevan ihan kaunis sää. Kinkkukiusaus laitettiin uuniin muhimaan, jotta on valmiina palattuamme metsältä nälkäisenä.

Autoletkalla siirryimme hakumetsään. Ensin Jarno kertoi hieman haun perusasioita ja kuinka maalihenkilö toimii piilolla. Jarno näytti Rompun kanssa haukku ilmaisun... tosin vanha herra näytti isännälleen pitkää nenää ja teki yhtä sun toista ennen kuin suostui ilmaisemaan haukulla maalihenkilön🤭. Sitten tuli Fiian vuoro näyttää kuinka rullailmaisu tapahtuu. Lopulta olikin pentujen vuoro🙂.

Pennut olivat innokkaita, tosin hieman ihmeissään moisesta touhusta. Aloitimme sitten Hanista, joka oli jo jonkin verran harjoitellut hakua. Herättelin Hanin autosta ja neitonen astui autosta ulos haukotellen... ja niinhän siinä sitten kävi, ettei haku olisi voinut vähempää kiinnostaa neitokaista😋...kyllähän sitä sitten piti hakea se maalihenkilö emännän mieliksi😲.

Helka, Rölli ja Pokka olivat innokkaita ja hieman ujoja aluksi, mutta ujous saatiin muutettua uteliaisuudeksi, kun maalihenkilöltä sai makupaloja🙂. Ohjaajat saivat jonkinlaisia eväitä kotiin viemiseksi ja toivottavasti niistä on jatkossa apua.

Metsässä kului mukavasti muutama tunti pienestä sateesta huolimatta. Esineruudusta puhuttiin pintapuolisesti mitä se on ja kuinka sitä voi harjoitella.

Nälkäiset metsäläiset saapuivat takaisin Puuhikseen, jossa höyryävä kinkkukiusaus odotti ottajaansa. Jälkkäriksi vielä kahvit ja sitten oli hiljalleen kotiin lähdön aika. Oli siinä monet halit, kiitokset ja jälleennäkemisen toivotukset. Pentujen halit ja pusutukset😘.

Hissukseen Puuhamaa hiljeni viimeisenkin pennun lähdön jälkeen. Hani rojahti maahan ja nukahti välittömästi niille sijoilleen syvään uneen....eikä se ollut mitään koiranunta😀... taisi olla pienelle aikamoinen kokemus🙂.

Uskon, että kaikki pentuset kotiin päästyään olivat väsyneitä, mutta onnellisia hauskan viikonlopun jälkeen, olivathan kerrankin saaneet riehua koko sydämen kyllyydestä sisarustensa kanssa🙃.

Puuhamaa ja kasvattajat kiittävät ja kumartavat loistavan mukavasta viikonlopusta. Ilman pentuja ja heidän omistajiaan ei tämä tapahtuma olisi onnistunut❤.

Suuri kiitos Sam ja Anniina, kun saavuitte paikalle ilahduttamaan meitä Bono-iskän kanssa❤.

Vapaata oleskelua Puuhiksen pihamaalla...hämmästellen Bono-iskän suuruutta....

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

28.05 | 21:30

Ihana Fiia, Lempi on äitinsä tytär, perinyt äitinsä taidot 😊

...
08.02 | 08:45

onpa tosi kivat kotisivut !!!& komeita koiria !!

...
28.01 | 14:36

Hei,
pitää paikkaansa ja tuossa etusivulla näkyy tiedot. Yhteyttä voit ottaa puhelimitse 040 5755 454 tai 040 8378 255

...
28.01 | 13:07

Hei
Olisin kiinnostunut rotikan narttupennusta. Jostain olin lukevinani, että pentuja olisi tulossa Teille. Asumme Turengissa. Rotikka rotuna tuttu.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS